fbpx

НОВО: Шабачка концертна сезона 2023.

Концерт Хора РТС-а у Шапцу (Фото: Ј. Радојевић)

Након организовања изузетно успешног концерта Хора Радио-телевизије Србије поводом Дана Града Шапца, 22. априла у Шабачком позоришту, Центар за добру музику из Шапца је објавио листу музичких догађаја које ће организовати у току године у оквиру “Шабачке концертне сезоне 2023.”

Описујући ближе овај пројекат, др Бранко Џиновић из Центра за добру музику каже: “Наш циљ је организовање концерата различитих музичких жанрова на високом уметничком нивоу за шабачку публику. Желимо да наши суграђани уживају у изузетним музичким догађајима који ће бити бесплатни а који ће, сматрамо, обогатити културну понуду града. Јако је важно то што ће овим пројектом Шабац далеко премашити већину мањих градова у Србији када је у питању понуда музичких садржаја. Шабачка публика жели да чује квалитетну музику а реакције и коментари које смо добили након организовања концерта Хора РТС-а, дају нам за право да верујемо да ће посећеност концерата бити висока. Концерти ће се дешавати готово сваког месеца до краја године на различитим локацијама – Музеј шабачких Јевреја, Музичка школа, Културни центар и Шабачко позориште – и биће бесплатни.”

Џиновић сматра да је изузетно важно да град размишља о младим талентима који потичу из Шапца и да буде у контакту са њима, па ће тако у сали Музичке школе Михаило Вукдраговић у новембру наступити млади виртуоз на виолини Салко Лекић, рођени Шапчанин који се тренутно усавршава на студијама у Израелу, одакле потичу неки од најпознатијих виолиниста на свету.

Генерални покровитељ “Шабачке концертне сезоне 2023” је град Шабац. Спонзори су Еликсир фондација, фирма СЕТ д.о.о., а донатори Луси и Норм Хинман.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар