Ново дечје игралиште на Старом граду у Шапцу

(Фото: Град Шабац)

Градоначелник Шапца др Александар Пајић, данас у Министарству заштите животне средине, потписао је са министарком Иреном Вујовић уговор о суфинансирању реализације пројекта очувања и заштите земљишта као природног ресурса у 2021. години на територији Града Шапца.

Укупна средства предвиђена овим пројектом су 8.134.000 динара. Министарство дедељује средства у износу од 4,5 милиона док остала средства обезбеђује Град Шабац. Градоначелник Пајић рекао је да ће Град Шабац предвиђена средства уложити у санацију и реконструкцију земљишта на подручју Старог града и постављање новог дечјег игралишта.

– Главни циљ нам је стварање услова за квалитетан рани развој деце и здрав психофизички развој најмлађих суграђана. Шабац је одувек везан за своју реку, а Стари град изузетно је важно место за све Шапчане. На њему су одрастале генерације. Дечије игралиште које се тамо налази је запуштено, јер се дуго у њега није улагало. Због тога је изградња новог игралишта изузетно значајна за Град, све малишане и њихове родитеље. Они ће у овој оази мира и природе моћи да уживају на прави начин – рекао је градоначелник Александар Пајић.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар