Нови талас коронавируса ако се настави неодговорно понашање

(Фото: Пиксабеј)

Државни секретар Министарства здравља Владе Републике Србије Мирсад Ђерлек упозорио је данас на то да је четврти талас коронавируса неизбежан на јесен, а можда и пре, уколико одзив за вакцинацију буде овако слаб и настави се  неодговорно понашање грађана.

Ђерлек је навео да су се грађани претходних недеља претерано опустили и да многи сматрају да је коронавирус прошлост, иако је, како је нагласио, он и даље ту.

Он је рекао да је добро што су епидемијске мере након годину и по дана релаксиране, нагласивши да, међутим, основне мере попут ношења маски и држања дистанци нису укинуте.

Државни секретар је указао на то да грађани не носе маске ни у градском превозу, тржним центрима и продавницама, при чему је изразио бојазан да ћемо платити високу цену оваквог понашања.

Ђерлек је истакао и да је дошло до успорења процеса вакцинације и да је са јучерашњим даном дато 2.730.000 првих доза вакцине и 2.590.000 других доза.

То још није довољно да се опустимо, јер са тим бројем вакцинисаних не можемо очекивати мирну јесен. Морамо наћи нове моделе за мотивацију људи да се вакцинишу јер је то једини начин да се победи коронавирус, навео је Ђерлек.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар