Нови број листа “Борба” представљен у Шапцу

Екипа часописа “Борба” посетила је Шабац где је промовисала нови број. Културном центру донирано је 50 књига, а чланови редакције овог месечника поделили су бесплатне примерке грађанима Шапца.

(Фото: Оља Гавриловић)

Нови број београдске “Борбе” овога месеца на својим страницама доноси причу о расаднику великана и идеја – граду Шапцу. Тим поводом 19.  број часописа промовисан је у шабачком Културном центру коме је донирано и педесет наслова у издању “Вечерњих новости”.

– Велико нам је задовољство што смо данас овде у Шапцу, цела редакција екипе „Борба“. Ово је само још једна у низу  наших акција које спроводимо сваког месеца по градовима Србије с обзиром да у свком броју презентујемо  по један град   – рекла је Елена Стојановић, главни уредник часописа “Борба”.

Редакцију “Борбе” чине младост и искуство стварајући креативну синенергију писане речи и фотографија. 

– Првенствено младост. У питању су студенти са различитих факултета којима смо заиста желели да дамо простор да пишу, да се афирмишу. Изузетно је лепо радити са младим људима. Све што се прочита у часопису то су њихове идеје и предлози. С обзиром да су за „Борбу“ некада писала велика књижевна имена можда ће неко и од њих да постане неки нови Андрић или Црњански – додала је Елена Стојановић.

(Фото: Оља Гавриловић)

Сарадња са Културним центрима широм Србије доприноси умрежавању институција којима је на првом месту борба за очување традиције, уметности, старих заната, образовање, борба за књигу, филм и историју.

– Ми, као институцијa културе,  имамо ту предност што смо за шездесетак  протеклих  година остварили јако важну и значајну сарадњу са свим релевантним инситуцијама  културе, појединцима у култури, а свакако и са медијима јер медији су наш партнер од првог  дана  – истакла је Катарина Јанковић Поповић, реализатор програма Културног центра Шабац.

Захваљујући младим нараштајима, заљубљеницима у писану реч,  19. број часописа о култури “Борба” понашао је пут и до Шапчана који ће уживати у чланицима и репортажама одштампаним на 32 стране а посвећеним очувању догађаја и личности  кроз време све до данашњих дана.

Оља Гавриловић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар