Новчана помоћ студентима ромске националности у Шапцу

На предлог Мобилног тима за инклузију Рома, који је стручно тело Градског већа града Шапца, донета је Одлука да се студентима ромске националности уручи новчана помоћ у износу од по 15.000 динара. Студенте ромске националности данас је у Градској кући свечано угостио градоначелник Шапца др Александар Пајић.

У школску 2021/2022. годину уписано је 5 студената ромске националности са територије града Шапца. Три студента уписала су факултете у Београду, а 2 су на Високој медицинској школи, односно Високој васпитачкој школи у Шапцу.

– Мобилни тим за инклузију Рома формиран је са циљем идентификовања потреба припадника ромске националности, али и препознавања добрих примера које ће Град Шабац настојати да подржи и промовише. Oбразовањe Рома од немерљивог је значаја, посебно имајући у виду чињеницу да је дуго постојао тренд напуштања образовног система међу ромском популацијом. С обзиром на то да је образовање најбољи пут за превазилажење неповољних ситуација у којима се бројне ромске породице налазе, ово је прилика да се подрже млади људи који су изабрали пут образовања, како би допринели личном развоју, а сигуран сам, и развоју Града Шапца – истакао је овом приликом градоначелник Пајић.

Фото: Славица Гајић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар