Нова здравствена амбуланта за мештане Јевремовца (ГАЛЕРИЈА)

Становници шабачке МЗ “Јевремовац” добили су, после дужег временског периода, нову амбуланту која ће им од данас бити на располагању. Свечаном отварању амбуланте Дома здравља “Др Драга Љочић” присуствовао је и градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Нова здравствена амбуланта шабачког Дома здравља “Др Драга Љочић” у Јевремовцу данас је пуштена у рад.

– На понос свим становницима Јевремовца који овде имају свој картон с обзиром да је изграђена по европским стандардима. Све оно што радимо у интересу грађана јесте и оно што смо обећавали у предизборној кампањи. Овде смо имали амбуланту која није била у адекватним условима тако да је месна заједница заједно са градом изградила овај простор. Преместили смо амбуланту и чим се изборимо са ковидом сигуран сам да ћемо повећати и број ординација које ће радити у овој приградској месној заједници. Сигурно да ћемо радити са оним старим простором многе ствари које су у интересу како најмлађих суграђана тако и у интересу мештана Јевремовца јер овде треба да ради и месна канцеларија и да имамо адекватне просторе где ће мештани да се окупљају. Многе замисли Савета Месне заједнице као идеја већ wу презентовани и сигуран сам да ће Савет донети праве одлуке где ће употребити своја средства, а град је ту да са своје стране помогне да се што пре уђе у реализацију и да се ти пројекти ураде – рекао је др Александар Пајић, градоначелник Шапца.

Саграђена по евроспких стандардима, дупло веће квадратуре од претходне, запосленима и пацијентима нова здравствена амбуланта омогућиће квалитетне услове како за рад тако и за лечење.

– За разлику од претходне која је имала 54 квадрата, ова има 105. Поседује И прилаз за инвалиде, два тоалета за инвалиде, такође које ће користити пацијенти, као и тоалет за особље. Има две ординације. Велику, пространу чекаоница што ће смањити сигурно гужве пацијената који се буду јавили у ову амбуланту. Иначе, у овој амбуланти се лечило око 2.100 пацијената и ми очекујемо и већи број. На дневном нивоу то су били бројеви 40 до 50. Ако се буду бројеви повећали ми ћемо планирати још једног лекара у овој амбуланти с обзиром да је саграђена са две ординације у наредном периоду када прође епидемија корона вируса. На овај начин омогући ћемо бржу, квалитетнију и ефикаснију здравствену заштиту. Омогући ћемо да мештани МЗ “Јевремовац” буду задовољни а такође ће ова амбуланта мотивисати и запослене који буду у њој радили да раде још квалитетније, брже и ефикасније – истакла је др Јасмина Станковић, директорка шабачког Дома здравља “Др Драга Љочић”.

Стара амбуланта била је неадекватна за коришћење, кажу мештани.

– У старом простору било је неусловно. Овај нови простор нам је понудио квалитетније услове и велику могућност да грађани могу да се лече како треба. Још да прође ова корона, ако да Бог, и онда ћемо да идемо у пуном капацитету – поручио је Дејан Адамовић, председник Савета МЗ “Јевремовац”.

Ово је само почетак реализације пројеката МЗ “Јевремовац” у сарадњи са Градском управом који ће обезбедити боље животне услове.

Текст и фото: Оља Гавриловић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар