Нова саобраћајна сигнализација за безбедније школарце у Шапцу (ГАЛЕРИЈА)

Испред ОШ “Стојан Новаковић” у Шапцу постављена је нова саобраћајна сигнализација. Финансирање пројекта обезбеђено је Програмом за рад Савета за координацију послова безбедности у саобраћају на путевима на територији града Шапца.

Постављањем нових саобраћајних знакова и сигнализације у зони шабачке ОШ “Стојан Новаковић” започето је унапређење саобраћајне инфраструктуре путем програма за рад, а кроз меру “Уређења зона школе” Савета за координацију послова безбедности у саобраћају на путевима на територији града Шапца.

– Биће постављена 33 саобраћајна знака. Означићемо школу, аутобуско стајалиште, пуну линију, уградићемо успориваче брзине моторних возила и остале радове који ће значајно унапредити безбедност деце у саобраћају. Када је о истој реч њој посвећујемо посебну пажњу јер је безбедност деце у саобраћају најважнија и ми уназад годинама немамо погинуло дете у саобраћају што прати републичку стратегију – рекла је Катарина Тадић, секретар Савета за координацију послова безбедности у саобраћају на путевима на територији града Шапца.

Када је реч о безбедности деце у саобраћају кључна је и едукација, истакнуто је овом приликом.

– Зато су наш Савет и град Шабац аплицирали и прошли на пројекту “Пажљивкова смотра” Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије где ће се наши предшколци и школарци у симпатичном надметању што више информисати о безбедности у саобраћају. Нажалост, пандемија нас је омела да претходну “Пажљивкову смотру” приведемо крају иако су наши малишани, Шапчани, забележили запажен резултат и својим просеком бодова се издвојили у чак најуспешније у Србији – истакла је Катарина Тадић.

Овакве и сличне акције Савета за координацију послова безбедности у саобраћају на путевима на територији града Шапца наставиће се кроз програм за безбедност саобраћаја за 2022. годину.

Текст и фото: Оља Гавриловић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар