Нова процедура у ортопедској хирургији болнице у Шапцу, први пацијент спортиста

У наставку активности  увођења савремених минимално инвазивних хируршких процедура,  данас је у Општој болници у Шапцу по први пут урађена ендоскопска реконструкција предње укрштене везе колена.

Асс. др сци. мед. Бранислав Кривокапић, специјалиста ортопедије са трауматологијом београдског Института за ортопедско-хируршке болести „Бањица“, уз асистирање својих шабачких колега из Службе ортопедије са трауматологијом, успешно је извео артроскопску лигаментопластику предњих укрштених лигамената колена.

Применом ове савремене оперативне методе период хоспитализације и опоравка до потпуног повратка пацијента у свакодневну рутину траје краће. Прва интервенција овог типа је урађена млађем пацијенту – активном спортисти коме желимо што скорији повратак у такмичарску форму. Иначе, овакве повреде колена срећу се врло често код спортиста.

Упркос сметњама условљеним епидемиолошком ситуацијом,  реализација сарадње са реномираном ортопедском институцијом „Бањица“ путем регуларних долазака стручних консултаната и едукација кадра се наставља. А то је у директној функцији развоја шабачке ортопедије, посебно у области примене савремених минимално инвазивних хируршких процедура.

(Фотографије: Болница Шабац)

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар