Нова оптичка телекомуникациона мрежа у Шапцу (ВИДЕО)

Град Шабац наредне године биће покривен оптичком телекомуникационом мрежом која ће омогућити свим корисницима бржи и адекватнији приступ интернету. Вредност радова у износу преко 6,5 милиона евра финасира “Телеком Србија” у сарадњи са компанијом “Хуавеј“.

У Шапцу су почели радови на постављању нове оптичке телекомуникационе мреже коју финансира Телеком Србија у сарадњи са компанијом Хуавеј, а чија је вредност преко 6,5 милиона евра. Мрежа ће бити постављена у граду и приградским насељима, али и у већини села на подручју Шапца.

– Ово је велика добробит за све наше суграђане, јер ћемо имати могућност прикључења на оптичку мрежу, а самим тим и могућност ХД телевизијских канала, а пре свега, брзог и сигурног интернета. На овај начин Шапчани могу да ухвате корак са временом у ери дигиталних технологија. Телеком, као државна институција, ову сарадњу нудила је граду и раније, како бисмо били међу првих пет у Србији, али се, нажалост, то није догодило. Садашња градска управа са великом задовољством је понуђену сарадњу прихватила – рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић

– Телеком Србија као договорна компанија која је посвећена добробити грађана и својих корисника наставља у том маниру и у Шапцу. Захваљујући Градској управи која је била спремна да одговори на све захтеве Телекома као инвеститора и компаније Хуавеј као извођача радова. Они ће се потрудити да оптика стигне до сваког корисника у граду са брзинама које су у овом делу Европе до сада биле немогуће. Иако је било кашњења то ће бити надокнађено – навео је народни посланик др Бобан Бирманчевић.

Из Телекома поручују да ће грађанима бити доступна најповољнија услуга по најприступачнијим ценама, а завршетак планираних радова очекује се до краја јуна 2022. године.

Оља Гавриловић

(Фотографије: Град Шабац)

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар