Нова испорука савремених респиратора за Општу болницу у Шапцу

(Фото: Општа болница Шабац)

У најновијој испоруци медицинске опреме и средстава које Општа болница “Др Лаза К. Лазаревић” у Шапцу континуирано добија од Републичког фонда за здравствено oсигурање, стигло је пет савремених клиничких ресипиратора који су намењени за употребу у Респираторној јединици ковид зоне.

Модел “Аеонмед ВГ 70” је софистицирани апарат са дуалном функцијом која омогућава коришћење, не само неинвазивне вентилације која се примењује у бројним ситуацијама у клиничкој пракси, већ и потпуну механичку вентилацију интубираних пацијента у јединицама интензивне неге.

– Нова опрема коју добијамо од надлежних државних институција, значајно доприноси спремности наше установе да и даље успешно одолева свим изазовима у сложеној епидемиолошкој ситуацији са којом смо суочени – истичу у Општој болници у Шапцу.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар