Нов дрворед у Касарској улици у Шапцу

У реконструисаној Касарској улици у Шапцу у току је садња стабала које ће заменити стари ископани дрворед. Радове на озелењавању овог дела града обишао је градоначелник др Александар Пајић.

– Из буџета града издвојено 1,5 милиона динара. Ископана су дотрајала, болесна, стабла и замењена новим. Имаћемо прелеп дрворед, бринемо о животној средини и екологији, озелењавамо делове града. Инфраструктурно улагање наставља се не само у овом делу града. На неколико локација, планирана је санација улица, тротоара и реконструкција простора опредељених за дечија игралишта – истакао је др Александар Пајић, градоначелник Шапца.

Касарска улица у насељу Чавић једна је од најдужих у Месној заједници Јевремова која је недавно, потпуном реконструкцијом попримила другачији изглед. Урађен је нов коловоз, санирани и проширени тротоари, паркинг простор. Садња новог дрвореда дуж читаве улице чија је дужина 715 метара, део је стратегије уређења градских саобраћајница, средствима из буџета града.

Радове на озелењавању изводи ЈКП „Стари град“, Сектор градског зеленила. Осим у Касарској, у још четири градске улице биће засађена укупно 383 нова стабла.

Славица Гајић

Фото: Град Шабац

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар