Нормализација у местима која су била најугроженија од поплава

Градоначелник Шапца и командант Градског штаба за ванредне ситуације др Александар Пајић данас је одржао састанак са стручно-оперативним тимом задуженим за одбрану од поплава на којем је анализирана тренутну ситуације у 18 месних заједница у којима је током јучерашњег дана уведена ванредна ситуација. Током састанка истакнуто је да се ситуација са водотоцима стабилизује, вода се повлачи у своја корита, или је већ повучена из домаћинстава која су поплављена.

На састанку су разматране и мере које спроводе јавна предузећа и привредни субјекти у циљу одбране од поплава. Активности на отклањању елементарне непогоде довеле су до нормализације стања у местима која су била најугроженија: Горњој Врањској, Петковици, Десићу, Грушићу, Јевремовцу, Церовцу, Криваји, Букору, Мрђеновцу, Метлићу, Метковићу и Липолисту. Сва расположива механизација ВД ,,Сава“, ЈП ,,Инфраструктура”, и ,,Југокоп-Подриња” и даље је на потенцијалним критичним тачкама и спремни су да у случају погоршања ситуације, због најављених поновних падавина одмах интервенишу, а тренутно раде на чишћењу канала и ојачавању насипа.

За 23 особе из Горње Врањске које су током последња два дана евакуисане и смештене у прихватни центар ,,Хумано срце“ обезбеђени су оброци, средства за личну хигијену, социјална и психолошка подршка. Биће издата наредба Центру за социјални рад Шабац за обилазак свих угрожених подручја и интервенисање тамо где постоји потреба.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар