Ненајављена посета министарке установи социјалне заштите у Шапцу

(Фото: srbija.gov.rs)

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Дарија Кисић Тепавчевић данас је ненајављено посетила Домско одељење за смештај деце, младих и одраслих са сметњама у развоју при Центру за социјални рад у Шапцу.

Кисић Тепавчевић је том приликом видела да су услови у којима бораве, као и ниво услуга, углавном у складу са стандардима прописаним Правилником о ближим условима и стандардима за пружање услуга социјалне заштите.

Констатовано је да је неопходно ојачати кадровске капацитете установе, као и да су запослени у пуној мери посвећени корисницима, наведено је у саопштењу кабинета министарке.

Министарство је саопштило и да је министарка данас формирала стручни тим који ће обићи установе социјалне заштите за смештај корисника, након тврдњи више невладиних организација да се у њима злостављају деца са сметњама у развоју.

Тим ће чинити Кисић Тепавчевић, министар здравља Златибор Лончар, министар за бригу о породици и демографију Ратко Дмитровић, заштитник грађана Зоран Пашалић, државна секретарка у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Стана Божовић, помоћнице министарке за социјалну заштиту Биљана Зекавица и за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић.

У тиму ће бити представници Инспекције социјалне заштите, Иницијативе за права особа са менталним инвалидитетом, представник хуманитарне организације „Дечије срце“, као и професор Дефектолошког факултета Горан Недовић.

Министарка ће у наредним данима наставити овакве, ненајављене посете установама социјалне заштите.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар