Настављено уклањање дивљих депонија на сеоском поручју Шапца (ВИДЕО)

Уклањање дивљих депонија на територији града Шапца настављено је санацијом депоније у Мрђеновцу. Радове изводи ЈКП „Стари град“, а кроз пројекат Министарства заштите животне средине очисшћено је укупно 11 нелегалних одлагалишта отпада.

Граду Шапцу одобрена су средства за суфинансирање кроз пројекат под називом “Уклањање дивљих депонија и превенција настајања нових дивљих депонија кроз едукативне радионице становништва”. Нелегална депонија у Мрђеновцу једна је од 11 на сеоском подручју које су саниране у оквиру пројекта Министарства заштите животне средине.

– Почетком септембра месеца почели смо реализацију пројекта, односно чишење дивљих депонија у сеоским месним заједницама. После месец дана овај велики посао је завршен, и ево, овде на примеру Мрђеновца, видимо да несавесни појединци поново одлажу отпад на истој локацији, вероватно по старој навици и поред табли са обавештењима – истиче Никола Беговић, в.д. директора ЈКП „Стари град“

У ЈКП Стари град подсећају и апелују на становнике Шапца да отпад одлажу на за то предвиђена места. Све информације и недоумице могу разрешити једноставним позивањем Кол центра овог предузећа – 0800 200 015.

– Комунално предузеће је задужено за одношење и депоновање комуналног отпада. Кабасти и зелени отпад са подручја града односимо по позиву, а суграђани могу и сами да одвезу на трансфер станицу, одлагалиште код Млекаре односно, ако је у питању зелени отпад, на за то предвиђено место поред Кванташке пијаце – објашњава Синиша Ђаковац, руководилац Сектора градске чистоће.

Кроз пројекат министарства, од укупно 112 депонија колико их је евидентирано на подручју града, уклоњено је и очишћено 11 највећих и то на сеоском подручју у месним заједницама: Рибари, Мрђеновац, Слепчевић, Прњавор, Мишар, Дреновац, Криваја, Петловача, Мала Врањска и Мачвански Причиновић.

Текст и фото: Славица Гајић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар