fbpx

Награђени шабачки генијалци из Математичке гимназије, лауреати републичких такмичења

(Фото: Град Шабац)

Градоначелник Шапца др Александар Пајић, данас у Градској кући, уприличио је „дружење“ са Шапчанима Александром Адакалићем, Душаном Бегушем и Вукашином Бабићем, ученицима Математике гимназије у Београду, који су освојили награде на републичким такмичењима. Њих тројица су освојили једно од прва три места на такмичења из математике, физике, информатике, а посебно су се истакли Вукашин Бабић, који је освојио друго место на Српскоj математичког олимпијади и Душан Бегуш са освојеним другим местом на Српскоj физичкој олимпијади. Међу награђенима, такође, налази се и Марија Новаковић, која је данас није била у Градској кући.

(Фото: Град Шабац)

– Ово су заиста сјајни резултати и на томе им искрено честитам. Сви знамо колико је труда и напорног рада потребно уложити да би се њих дошло. Успеси ових ученика су за нас понос и доказ да су у нашем граду поникли генијалци. Уз новчане награде, обезбедили смо им пригодне поклоне као мали знак пажње за сав труд и рад који улажу у унапређење свог знања. Град Шабац ће наставити да подржава ученике који постижу завидне резултате. Улагање у образовање је улагање у будућност, а ми ћемо се свакако потрудити да им створимо најбоље услове. Заједно ћемо градити бољу будућност – истакао је градоначелник Пајић.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар