fbpx

На скупу у Петници о значају пројекта „Чиста Србија“

Градоначелник Шапца др Александар Пајић данас је у Истраживачкој станици ,,Петница” присуствовао стручном скупу ,,Петница 2022” посвећеном еколошким пројектима Владе Републике Србије са посебним акцентом на пројекат ,,Чиста Србија”. Томислав Момировић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, из чијег се ресора спроводи овај пројекат детаљније је представио значај пројекта ,,Чиста Србија” којим ће се повећати ниво изграђености канализације и система за пречишћавање отпадних вода у Србији.

Градоначелник Пајић истакао је да ће на територији града Шапца у наредном периоду бити реализовано обећано ширење како водоводне, тако и канализационе мреже.

,,На територији нашег града ће захваљујући подршци државе, у оквиру пројекта ,,Чиста Србија“ до 2025. године канализациона мрежа бити продужена за 150 километара, и то 100 километара у граду и приградским насељима и 50 на сеоском подручју. Постројења за пречишћавање отпадних вода биће у Слепчевићу, Дреновцу, Прњавору и Липолисту. То је велика инвестиција државе. Град Шабац и ЈП ,,Водовод-Шабац” су својим пројектима конкурисали и успели да надокнаде време које је изгубљено свих претходних година. У данашње време значај канализације је све већи јер су пред нама све захтевнији еколошки стандарди које је потребно обезбедити. За побољшање услова живота и рада како на селу, тако и у граду, канализација је један од битнијих предуслова. Улагањем у комуналну инфраструктуру и постројења за прераду отпадних вода побољшавамо стандард живота и чувамо природу за будуће генерације”, истакао је градоначелник Пајић.

Извор: Град Шабац

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар