На Летњиковцу се одржавају Сеоске спортске игре (ГАЛЕРИЈА)

Сеоске спортске игре у организацији Спортског савеза Србије одржавају се данас на Летњиковцу са циљем популаризације спорта на селу. Учествује пет месних заједница: Горња Врањска, Заблаће, Поцерски Причиновић, Мајур и Дреновац, а свака екипа има по 20 такмичара, од којих пет морају бити жене.

– Шабац је град спорта и са великим задовољством организујемо ову манифестацију. На овај начин, чува се традиција, промовише спорт на селу, а млади имају прилику да се друже у природи и баве физичком активношћу. Такође, унапређује се спортска инфраструктура, јер победник на републичком финалу добија терен у селу победника – истакао је на отварању игара градоначелник др Александар Пајић.

Такмичења се реализују у десет дисциплина, у индивидуалним и колективним спортовима. Због ситуације са пандемијом, за органиозаторе је изузетно важно да сви такмичари буду птпуно здрави, због чега је уведен обавезан, бесплатан лекарски преглед.

(Фото: Град Шабац)

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар