На Летњиковцу одржане регионалне Сеоске игре (ГАЛЕРИЈА)

Регионалне сеоске игре Спортског савеза Србије данас су одржане на теренима Основне школе ,,Стојан Новаковић“ на Летњиковцу. Отварању такмичења присуствовао је и градоначелник Шапца др Александар Пајић који је истакао да је после успешно организованог општинског нивоа Сеоских олимпијских игара Спортског савеза Србије, Спортски савез указао поверење Граду Шапцу да буде домаћин и регионалног такмичења у овим играма.

„То смо прихватили са великим задовољством јер је Град Шабац град спорта. Сеоским играма чувамо праве вредности, традицију, промовишемо спорт и дружење и зато смо се данас окупили овде, на Летњиковцу, да заједно подржимо најбоље. На овај ниво такмичења, пласирале су се четири екипе и то Српски Милетић из Оџака, екипа Кљајићева из Сомбора, Памбуковице из Уба и представници нашег града, екипа Поцерског Причиновића. Две најуспешније екипе на данашњем такмичењу пласираће се на републички ниво такмичења који ће бити организован у септембру у Убу“, рекао је Пајић и додао да жели срећу свим такмичарима, али се нада да ће се домаћин, Поцерски Причиновић, пласирати на републички ниво такмичења и освојити нов рукометни терен у свом селу.

Горан Маринковић, генерални секретар Спортског савеза Србије истакао је да је ово трећа година да Спортски савез организује сеоске игре.

„Прве године био је пилот пројекат где је учествовало пет екипа, наредне године због короне десет, а ове је 24 локалне самоуправе узело учешће. У завршном такмичењу у Убу учествоваће осам екипа. Жеља нам је да наредних година буде све већи број заинтересованих и да у једном тренутку скоро све локалне самоуправе организују такмичење. Овим пројектом желимо да омогућимо да и људи са села имају могућност да се баве спортом, да се рекреирају“, рекао је Маринковић.

Победник финалног такмичења, које ће бити одржано у Убу, осваја главну награду, изградњу рукометног терена у селу победника.

(Фотографије: ФБ страница Градоначелник Шапца)

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар