На Бадњи дан поклони за најмлађе Васиљевиће у Петловачи (ГАЛЕРИЈА)

Градоначелник Шапца др Александар Пајић данас је посетио породицу Васиљевић у Петловачи. Том приликом најмлађим члановима уручио је поклоне.

Пред најрадоснији хришћански празник – Божић градоначелник Шапца др Александар Пајић посетио је једанаесточлану породицу Васиљевић у Петловачи. Три генерације Васиљевића успешно се баве пољопривредном производњом.

– Ова породица показује како три генерације које живе у слозии љубави могу да направе праве резултате. Они обрађују и 35 хектара земље, имају механизацију и много грла стоке. Посветили су се пољопривреди и добро живе на селу – рекао је др Александар Пајић, градоначелник Шапца.

Љубав према селу наследили су и најмлађи Васиљевићи  који иду дединим, очевим и стричевим стопама.

– Ја сам Лазар Васиљевић. Имам тринаест година. Сад у августу пуним четрнаесту. Имам четворицу браће. Вукашина који  има девет година, Василија који има осам, Вељка који има четири и Милоша који има седам. Добро се слажемо. Иначе, морају да ме слушају пошто сам ја најстарији. Помажемо нашима око прехрањивања стоке и ако треба шта да урадимо са механизацијом.  Лепше је на селу зато што је у граду много више загађен него на селу – истакао је Лазар.

Многочлана домаћинства су та која ће  сачувати како град Шабац тако и читаву Србију. Зато је један од приоритета улагање у село, истакао је овом приликом градоначелник др Александар Пајић.

– Ми смо ту да заједно са својом државом, са председником Александром Вучићем направимо приближно исте услове како на селу тако и у граду. Ово породично домаћинство једно је од оних поред којих ће проћи једна од саобраћајница коју смо обећали нашим суграђанима,  а то је оних дванаест путева  које радимо заједно са својом државом. Гледамо потребе нашег становништва, наших мештана. Ту смо да им будемо подршка, дамо подстрек и да помогнемо. И то тамо где је потребно да би смо сачували породице, да би остали да живе на селу и да би могли од свог рада добро да живе. Ако имамо јако село сигурно је да и град Шабац јак, да је јака Србија – поручио је градоначелник Пајић.

Васиљевићи обрађују 35 хектара земље. Имају 62 грла стоке. Од тога 22 краве, 40 бикова, два коња, кокошке, свиње, овце и козе. Уз механизацију, коу чине  шест трактора и два комбајна ово домаћинство успева да се избори са изазовима које доноси пољопривредна производња.

Текст и фото: Оља Гавриловић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар