Много квалитетнија струја у поцерском селу Бела Река (ГАЛЕРИЈА)

Градоначелник Шапца др Александар Пајић обишао је завршне радове на реконструкцији нисконапонске мреже у Белој Реци. Радови ће мештанима омогућити стабилно снабдевање електричном енергијом.

Радови на реконструкцији нисконапонске мреже у Белој реци приведени су крају тако да су мештани овог поцерског села добили боље напајање својих домаћинстава електричном енергијом. Промењени су дотрајали, дрвени стубови бетонским и измештене су мреже са њива на улицу. Вредност ове инвестиције је 2,5 милиона.

– Заменили смо комплетно старе дотрајале дрвене стубове, са бетонским и скинули смо ЛЧ уже које је заиста било малог пресека, поставили смо самоносиви кабалски сноп од седамдесет квадрата тако да ће људи имати квалитетно и сигурно снабдевање електричном енергијом. Такође смо све кућне прикључке прилагодили новој мрежи. Мрежу смо изместили из њива поред пута тако да ће у наредном периоду то много олакшати одржавање исте. Седамсто метара мреже, два и по милиона динара је Електродистрибуција издвојила за ове намене. Желим да се захвалим граду Шапцу, Савету МЗ “Бела река” без чије помоћи и сарадње овај пројекат данас не би могао да буде реализован – рекао је Дејан Јовановић, директор Електродистрибуције Шабац.

Захваљујући Електродистрибуцији Шабац и Градској управи града Шапца у Белој реци реконструисана је и трећа линија нисконапонске мреже.

– Остало нам је само још на уласку у село да урадимо реконструкцију нисконапонске мреже а и то ће бити решено. Стубови постоје. Људи су до сада имали проблема али је сада све решено. Бела река је прилично доста добила од града Шапца до сада, а надам се да ћемо И у будуће још више сарађивати и све проблеме решавати за добробит људи у селу да би се приближио стандард живота као у у граду – нагласио је Милан Пандуревић, председник Савета МЗ “Бела река”.

Улагање у инфраструктурна побољшања услова живота људи на селу, један је од приоритета Града Шапца, истакао је градоначелник др Александар Пајић.

– У Белој реци смо доста тога урадили. Ажурност Месне заједнице, њховог Савета, људи који су заинтересовани да својом пожртвованошћу и радом за село покажу да заједно са својим градом можемо да направимо добре резултате. Урадили смо седамсто метара нисконапонске мреже, променили све дрвене стубове. Те стубове који су били у њивама људи извукли поред пута и направили да имају сигурно и квалитетно снабдевање електричном енергијом, а поред тога да учинимо да буде на добробит свих оних који се баве пољопривредом. Много тога смо урадили у Белој реци али сигуран сам да је ово тек почетак и да ћемо са људима из Месне заједнице наставити континуирано да радимо и следеће године и свих наредних година јер наш приоритет јесте стварање приближно истих услова како у граду тако и у селу – истакао је др Александар Пајић, градоначелник Шапца.

Белоречани ће ускоро добити расвету на Цркви и сеоском игралишту, а у плану је, како кажу, и чишћење канала.

Текст и фото: Оља Гавриловић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар