Млада Шапчанка Ања Петровић на Оксфорду, Град јој даривао лаптоп

(Фото: Град Шабац)

Градоначелник Шапца др Александар Пајић данас је свечано угостио Шапчанку Ању Петровић која је уписала Универзитет Оксфорд у Великој Британији. Поводом Ањиног поласка на студије и изванредних резултате које је до сада стекла током образовања, градоначелник Пајић јој је уручио лаптоп у вредности од 200.000 динара.

– Ања Петровић је понос Града Шапца. Завршила је четврти разред менторског одељења Математичке гимназије у Београду где је одликована Вуковом дипломом. Уписала је Универзитет Оксфорд у Великој Британији и добила пуну стипендију коју добијају 3 интернационална студента по години. Поред бројних медаља на републичким такмичењима, Ања је освојила бронзану медаљу на Међународној научној олимпијади. Осим одличних резултата у школи, бави се и хуманитарним радом те је током прошле школске године у Математичкој гимназији организовала акцију прикупљања новогодишњих пакетића за незбринуту децу у Звечанској.

Своје студије Ања започиње у Великој Британији за 2 недеље. За срећан почетак Ања је од Града Шапца добила лаптоп у вредности од 200.000 динара који ће јој доста значити у наредном периоду. Наш град увек ће подржавати младе људе који теже ка свом образовању и усавршавању јер улагање у образовање јесте и мора да буде једно од највећих приоритета сваког друштва. Оно је кључни услов за развој појединца и стварања бољих услова за живот читаве заједнице – рекао је градоначелник Пајић и додао да Град Шабац, заједно са државом, улаже много у образовање и стварање бољих услова за рад, како ученика, тако и наставног кадра.

– На путу усавршавања, у општем интересу, морамо радити заједно ако желимо да Град Шабац учинимо градом будућности за све његове становнике – казао је Пајић.

Ањи је пре пре три месеца стигла вест да је добила пуну стипендију на Универзитету Оксфорд где ће студирати инжењерство. Она се захвалила градоначелнику на поклону и истакла да ће јој лаптоп доста значити у свом усавршавању.

– Овај поклон Града Шапца даће ми подстрек и ветар у леђа за моје даље професионално усавршавање, али ми такође показује и да Град Шабац води рачуна о својим талентима и да цени труд и рад – истакла је Ања.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар