fbpx

Министар Томислав Момировић обишао складиште робних резерви у Шапцу

У силосима “ДПС класа”  тренутно је ускладиштено 20.000 тона пшенице. По речима министра Томислава Момировића тржиште Републике Србије је стабилно са најнижим ценама хлеба али и осталих животних намирница.

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић са градоначелником Шапца др Александром Пајићем и сарадницима обишао је складиште робних резерви “ДПС клас”.

– Велико ми је задовољство да посетим једну компанију  као што је “ДПС клас”  и породицу Поповић. Када причамо о преради пшенице ово је највећа компанија у Републици Србији. Мислим да Шабац може да буде поносан на ову компанију. Велико је задовољство причати са људима, менаџментом, видети све те запослене  који су задовољни, који имају стабилне приходе, сигурну будућност. Имате једну озбиљну породицу која овде види своју будућност. Као министар у Влади могу само да подржим ову компанију и све њих  да још више напредују у наредном периоду –  рекао је министар Момировић.

Млинска индустрија и складишни центар  “ДПС клас” има око двеста запослених и остварује годишњи приход  око шест милијарди динара.  Петогодишњим планом предвиђено је повећање  процеса производње  и капацитета складиштења како би се постигао циљ од  150 хиљада тона.

– Наша фирма “ДПС клас” располаже  са преко 100.000 тона расположивих капацитета силосних у којима се складиште житарице – пшеница, сунцокрет, соја и кукуруз. Комплетни промет на годишњем нивоу је  на нивоу од 170 хиљада тона.  У саставу наше фирме налазе се млинови који  су капацитета  око 100.000 тона годишње тако да се комплетно брашно избаци на тржиште Србије и региона – истакао је Драган Поповић, власник Компање  “ДПС клас” Шабац.

Велике количине робних резерви налазе се у складиштима “ДПС класа” што даје једну сигурност како граду Шапцу тако и читавој  држави, истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

– “ДПС клас” једна је од најбољих компанија која послује у граду Шапцу. Неко ко је лидер у прерађивачкој  индустрији пшенице. Број један на републичком нивоу, а у граду Шапцу  највећи откупљивач како пшенице тако и других пољопривредних култура. “ДПС клас” је добар сарадник града. Све оно што реализујемо на нивоу града “ДПС клас” подржава. Члан је и Привредног Савета града  и заиста даје свој допринос како у сопственом развоју тако и у развоју визије града Шапца  у целини – рекао је др Александар Пајић, градоначелник Шапца

У силосима “ДПС класа”  тренутно је ускладиштено 20.000 тона пшенице.  По речима министра Томислава Момировића тржиште Републике Србије је стабилно са најнижим ценама хлеба али и осталих животних намирница.

– У претходном периоду обезбедили смо стотине хиљада тона пшенице, кукуруза, у нашим складиштима на територији наше државе. Обезбедили смо 11.000 тона шећера, 11.000 тона соли, 11.000 литара уља у нашим резервама. Грађани заиста могу да буду апсолутно спокојни. Тржиште је потпуно стабилно. Ми не можемо да игноришемо  инфлацију и раст цена на територији целе Европе које је узроковано овим ратом на истоку Европе.  Оно што ми можемо и што успевамо јесте да обезбедимо  најниже цене, пре свега за хлеб али и за остале животне намирнице као што су со, шећер и уље. Морамо да заштитимо најугроженије људе у нашој земљи – поручио је Томислав Момировић, министар унутрашње и спољне трговине у Влади Републике Србије.

Текст и фото: Оља Гавриловић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар