fbpx

Министар Гајић: Шабац позитиван пример улагања у спорт и спортску инфраструктуру

Министар спорта Зоран Гајић посетио је Шабац где се састао са представницима града, три локалне самоуправе и начелником Мачванског управног округа. По завршетку састанкa министар Гајић је  обишао Халу спортова ,,Зорка” и комплекс отворених базена.

Министар спорта Зоран Гајић, током посете Шапцу,  обишао је део спортске инфраструктуре за коју је надлежен град – Халу спортова “Зорка” и комплекс отворених  базена. Овом приликом изразио је своје задовољство виђеним истакавши град Шабац као позитиван пример када је у питању улагање у спорт и спортску инфраструктуру.

– Све је изузетно добро организовано. Као што знамо у свим људским делатностима па и у спорту пресудан је људски фактор.  Од градоначелника и свих осталих људи који су на спортској  и уопште руководећој вертикали лична карта њиховог рада. Поготово затворени базен и начин функционисања клуба који је веома успешан. За мене је то један позитиван пример који треба да следе сви  спортови у Србији. Свима је познато, не само у Србији, него и широм земаљске кугле, да је Шабац град рукомета. Предстоје радови на реновирању хале. Честитам градоначелнику  и свим структурама који су успели да врате халу под јурисдикцију града. Очекујемо да и та историјска хала заблиста у пуном сјају као што је и базен –  рекао је Зоран Гајић, министар спорта у Влади Републике Србије.

Град Шабац само за спортске клубове из свог буџета издваја преко 180 милиона динара, а наставиће и са улагањем у побољшање спортских објеката који су од виталног значаја за развој младих.  

– Велика је привилегија И част за мене као градоначелника и све грађане Шапца што је  министар Зоран Гајић кренуо у обилазак свих градова у Србији управо из нашег града. Министар је освајач и олимпијских и светских медаља са екипама које је водио. Добро познаје спорт, спортску инфраструктуру. Оно што смо могли да чујемо од министра су планови министарства у наредном периоду и шта ће он као  министар радити за добробит спорта како  врхунског тако и аматерског и рекреативног. Као град Шабац можемо да се похвалимо да имамо добру спону са министарством спорта. Надам се да ћемо све оне пројекте које смо планирали у наредном периоду моћи са министарством спорта да реализујемо. Поносан сам што је буџет само за спортске клубове 180 милиона динара, што смо вратили халу, изградили  базене, урадили спортске терене на сеоском подручју. Наставићемо и да радимо и да градиммо јер  је Шабац  град будућности  – истакао је др Александар Пајић, градоначелник Шапца.

Побољшање  услова за професионални, рекреативни и школски спорт заједнички је задатак Министарства спорта и града Шапца који ће у наредном периоду радити на реализацији договорених пројеката.

Текст и фото: Оља Гавриловић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар