fbpx

„Михољски сусрети села у Мачви“ испунили сва очекивања посетилаца (ГАЛЕРИЈА)

Манифестација ,,Михољски сусрети села у Мачви” одржана је током викенда у Прњавору, а окупила је велики број учесника из више мачванских села, као и госте из Подриња, Срема и драге пријатеље из Републике Српске. Кроз активности као што су промоција старих заната и традицоналних производа са села, такмичења у фудбалу, шаху и прављању најбољег дринског котлића, уз незаобилазан наступ културно-уметничких друштава из Мачве, ,,Михољски сусрети села у Мачви” испунили су очекивања посетилаца.

Покровитељи манифестације били су Министарство за бригу о селу и Град Шабац, а организатор Дом културе Прњавор. Подршка овом догађају израз је дубоке воље Града Шапца да становници сеоског подручја, у овом случају шабачке Мачве и околине, добију једну манифестацију која ће привући бројне учеснике различитих дешавања да представе своје производе, такмиче се и забаве. Мештани Прњавора били су добри домаћини, а сви посетиоци током ова два дана задовољни су овогодишњим програмом.

– Брига о селу, подразумева стални рад на побољшању и изједаначавању услова живота на селу и у граду. Сусрети су место такмичења, трговине, зближавања и упознавања, и надамо се да ће у годинама које долазе ова манифестација постати још масовнија, као и наша села. Села ће живети колико и живот у њима, а добро је познато оно што је Љубивоје Ршумовић опевао у стиховима „Док је села и сељака Србија ће бити јака“ – истакао је приликом свечаног отварања градоначелник Шапца др Александар Пајић.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар