fbpx

“Михољски сусрети села у Мачви” 1. и 2. октобра у Прњавору

(Фото: Оља Гавриловић)

У организацији Дома културе “Прњавор”, а под покровитељством Министарства  за бригу о селу и града Шапца,  током предстојећег викенда, 1. и 2. октобра, реализоваће се “Михољски сусрети села у Мачви”.

– Ове године по други пут организујемо “Михољске сусрете села у Мачви” и то баш у Прњавору. Овом приликом захваљујм се Министарству за бригу о селу и граду Шапцу за подршку у организацији ове манифестације. Крећемо 1. октобра, у суботу, са Турниром у шаху, затим Турниром у малом фудбалу. Биће и Ликовна радионица која је посвећена стогодишњици од изградње Спомен-костурнице у Прњавору. У недељу, 2. октобра, крећемо са Базаром где ће се представити стари и уметнички занати, мали произвођачи, пољопривредна газдинства, итд. Од 12 часова је “Мачвански гулаш” такмичарског карактера, као и наставак Турнира у малом фудбалу. У 13 часова планирано је свечано отварање манифестације. Затим следи финале свих такмичења негде између 17 и 18 часова. После тога у 18.30 часова креће културно-уметнички програм. Један леп завршетак манифестације – рекао је Марио Максимовић,  председник Организационог одбора  манифестације и директор Дома културе “Прњавор”.

(Фото: Оља Гавриловић)

За посетиоце и учеснике другог дана дводневне манифестације биће приређен и културно-уметнички програм  на коме ће наступити фолклорни ансамбли.

– Једна оваква манифестација захтева и једна врло леп и добро организован културно-уметнички програм. У недељу, од 13 часова, почињемо најлепше могуће. Отварамо манифестацију са дечјим ансамблима где ће наступити наши гости из Културно-уметничког друштва “Мачвански ђердани” из Змињака, затим врло интересантна карневалска група ОШ “Краљ Александар Карађорђевић” из Прњавора и домаћин Дечји ансамбл Фолклорног ансамбла Дома културе “Прњваор”. У вечерњим часовима, шлаг на торту ове манифестације, биће заједнички концерт четири ансамбла. Најпре ће нам се представити наши драги сраданици и гости, пријатељи из КУД “Абрашевић” из Шпаца, УА “Чивија” такође из Шапца, домаћин Фолклорни ансамбл  Дома културе из Прњавора. По први пут ће нам гости бити и ФА “Бранко Радичевић” из Сремске Митровице. Један мало другачији програм. Замислили смо тако да публици увек прикажемо нешто ново и нешто мало другачије. Овом приликом позивам не само мештане Прњавора већ и госте из других места да дођу да погледају овај концерт и да посете манифестацију која је дводневног карактера и да подрже ово што је врхунски организовано – истакао је Милош Симић, уметнички руководилац ФА Дома културе “Прњавор”.

“Михољски сусрети села у Мачви” организују се други пут са надом да ће прерасти у традиционалну манифестацију овога краја. За реализацију овог пројекта Министарсво за бригу о селу издвојило је 500 хиљада динара, а град Шабац 250 хиљада динара. За учеснике турнира у малом фудбалу, шаху  и припремању “Мачванског гулаша” обезбеђен  је и наградни фонд.

Оља Гавриловић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар