Михољски сусрети села одржани у Прњавору (ГАЛЕРИЈА)

Ове године, а по први пут у Прњавору, Град Шабац је, уз покровитељство Министарства за бригу о селу, реализoваo у суботу манифестацију „Михољски сусрети села у Мачви 2021. године“. Развој села, унапређење услова живота на селу, и једнак квалитет живота, представљају један од приоритета нове градске власти, те је стога подршка овој манифестацији израз дубоке воље Града Шапца да становници сеоског подручја, у овом случају шабачке Мачве и околине, добију један догађај која ће привући бројне учеснике, али и омогућити им да представе своје производе, такмиче се и забаве.

– Циљ ове манифестације је богаћење друштвеног и спортског живота становника у селима, неговање традиционалног начина живота и културно – историјског наслеђа. Ова манифестација има потенцијал да се у наредним годинама развија и унапређује, јер су Мачвани вредни домаћини који имају шта да покажу другима. Сигуран сам да ће сви гости и учесници пријатно да проведу време и понесу најбоље утиске са прве културно-туристичко-спортске манифестације „Михољски сусрети села у Мачви 2021. године“, истакао је приликом свечаног отварања манифестације у Прњавору др Александар Пајић, градоначелник Шапца.

Председник Градског организационог одбора за реализацију манифестације „Михољски сусрети села у Мачви 2021. године“, Марио Максимовић рекао је да ће се трудити да ова манифестација и сваке следеће године буде у Прњавору, са богатијим програмом и више дана трајања.

– Већ обављамо неке разговоре за следећу годину. Ове године је пријављено 25 тезги, 8 екипа за ,,Дрински котлић” и 11 екипа за турнир у малом фудбалу, казао је Марио Максимовић.

(Фото: Град Шабац)

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар