fbpx

“Металопластика Еликсир” се вредно припрема за наставак такмичарске сезоне

Рукометаши шабачке “Металопластике Еликсир” већ две седмице припремају се за наставак сезоне. У табор плавих стигла су и два појачања –  искусни Милан Јовановић и млади репрезентативац Милија Паповић.

У спортској хали “Зорка” од 9. јануара рукометаши шабачке “Металопластике Еликсир” вредно раде на припремама за наставак шампионата када ће се одиграти прве утакмице 4. и 5. фебруара. 

 -Имали смо прву недељу, уводну, јер седам играча није било присутно. Имали смо три играча у јуниорској репрезентацији, два  у кадетској. Имамо једног репрезентативца Црне Горе Божу Симића на Светском првенству,  а Лука Карић је имао привате обавезе око папира па није присуствовао првој недељи припрема. Прикључили смо још млађе играче – 2006/2007. годиште па да видимо  и њих и шта је будућност “Металопластике”. Више смо радили на том трчању, теретани, физичком делу. Од ове недеље ћемо покушати мало да освежимо  тактички део – истакао је Владан Матић, тренер РК “Металопластика Еликсир” Шабац

Екипу су на крају првог дела сезоне напустили Азиз Мохамед и Саша Терзић.

– У овом зимском периоду смо направили две промене у екипи. Тунижанин  Азиз Мохамед је добио три пута већу плату у неком другом клубу. Тржиште је такво. Ми нити можемо нити хоћемо да улазимо у то. Ми имамо неке наше рачунице и стратегије. Сигуран сам да ћемо са доласком Милана Јовановића бити јачи, бољи колектив, да ћемо играти на један други начин. Сигуран сам да ћемо бити кадри да испунимо наше амбиције – нагласио је Славиша Стојиновић, спортски директор РК “Металопластика Еликсир”.

Појачање у табор плавих стигло је у виду искусног Милана Јовановића и младог репрезентативца Милије Паповића.

-Драго ми је што сам дошао у Шабац. У току претходног периода имао сам баш пуно проблем и несрећних  повреда и операција. Свашта се издешавало. Тренутно се осећам добро. Момци и сви у клубу су ме прихватили скроз коректно. Опоравак иде узлазном путањом. Надам се ће се тако и наставити како бих до почетка сезоне био у играчкој форми. “Металопластика”  као клуб има велике амбиције што је и мени битно. Немам притисак, оптерећење да нешто морам  – рекао Јовановић.

Своје задовољство доласком у шабачки рукометни клуб изразио је и млади Паповић.

–  Драго ми је што сам у овом клубу. Момци су ме одлично прихватили. Осећам се доброДаћу све од себе да тако и остане – додао је Паповић.

До краја припрема остале су три пријатељске утакмице. Петак и субота против Темишвара и следећег петка против “Слободе” из Тузле. Амбиције РК “Металопластика Еликсир” су улазак у плеј-оф а, како истичу, то ће се постићи констатним унапређењем игре рукометаша.

Текст и фото: Оља Гавриловић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар