Медаља за ученика Шабачке гимназије на Интернационалној јуниорској олимпијади

Милош Савић (Фото: ФБ)

– Данас ме је својим резултатом обрадовао Милош Савић, ученик првог разреда Шабачке гимназије. Милош је освојио бронзу на Интернационалној јуниорској олимпијади! Ово такмичење захтева изузетан напор од учесника јер се такмиче у три дисциплине: физика, хемија и биологија, саопштила је директорка Гимназије Маријана Исаковић.

Отежавајућа околност за такмичаре била је чињеница да су тестови на такмичењу из градива које ученици тек треба да савладају током прве године, што је изискивало напор и додатни рад .

– Милош је показао јуначко срце и вољу да се у отежаним условима наставе на даљину бори и избори. Браво! Захваљујем се свим професорима који су радили са Милошем, а честитам и родитељима чије и треће дете проноси славу наше школе, истакла је Исаковићева.

Посебно радује чињеница да је Милош наставио серију успеха ученика Шабачке гимназије на овом такмичењу. – Нека живи кућа стара, порука је њених ђака и професора, којој се и ми придружујемо.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар