fbpx

Мали сајам спорта у Шапцу испунио сва очекивања (ГАЛЕРИЈА)

Мали сајам спорта, у организацији Спортског савеза града Шапца и Спортског савеза Србије, а уз подршку Министарства омладине и спорта, окупио је 41 клуб и удружење. На 25 вежбалишта у Спортској хали “Зорка” показане су разноврсне спортско-рекреативне дисциплине.

– Министарство омладине и спорта  сматра да су две најбитније ствари за један развој наше државе  –  омладина  која је наша будућност И  спорт, који је здрав стил живота. Није битно да ли се бавите врхунским  спортом или рекреативним, да ли је то индивидуални или групни спорт  битно је да деца буду  мотивисана да се баве здравим  начином живота, да се баве спортом, да постају будући шампиони. А оно што је лепота  вашег града јесте управо онај  натпис који сте тамо ставили  јер је Шабац  традиционално град  спорта. Врхунске резултате у рукомету, кајаку, борилачким вештинама имали сте у прошлости. По овоме што овде видим мислим да имате сјајну  будућност  – истакла је Снежана Жугић, помоћница министра за омладину и спорт.

– На мени је лично и као председника обавеза да пренесем своја искуства тој деци. И оно што је добро и оно што је лоше. Једноставно  мислим да та деца треба да схвате  шта је бавити се  спортом и шта је бавити се врхунским спортом.. Зато смо ми овде и правимо ове Мале сајмове спорта да би привукли што више деце у систем спорта  – рекао је Давор Штефанек, председник Спортског савеза Србије.

– Мали сајам спорта је заиста манифестација која  у пуном капацитету оправдава враћање Спортске хале “Зорка” у власништво града. Видите колико је прелеп дан да угостимо данас  и Снежану Жугић,  помоћника министра омладине и спорта, да угостимо председника Спортског савеза Србије Давора Штефанека, да просто покажемо  са својих шест хиљада регистрованих спортиста колико град Шабац улаже у спорт, спортску инфраструктуру – нагласио је  др Александар Пајић, градоначелник Шапца.

Најбољи спортски промотери и овога пута били су најмлађи.

– Зовем се Тијана Лукић. Из Одбојкашког клуба  “Заслон” из Шапца. Тренирам одбојку седам година. Волим је зато што је то тимски спорт  и зато што се лепо осећам када играм.

– Ја сам Кристијан Караиловић из Боксерског клуба “Мачва”.  Недавно сам освојио прву бронзану медаљу у Инђији. Морате да се трудите око рвања. Ко год хоће да тренира нека дође.

– За мене је ватерполо добар спорт зато што се ту развијају  највише мишићи. Волим ватерполо. Добар је спорт – рекао је Михајло Ђокић из Ватерполо клуба “Шабац”

– За мене је фудбал прави спорт зато што упознајеш много добре другаре и научиш доста ствари – истакао је  Матеја Гајић из ФК “Мачва”.

– Волим теквондо зато што ме чини срећном  и зато што волим да га тренирам – рекла је Миа Митровић из ТК “Летњиковац”.

– Кошарка је лепа због забаве, а најпре што ми доноси радост – нагласио је Вук Миаиловић из  ОКК “Шабац”.

Циљ организовања Малог сајма спорта је промоција разноврсних спортских дисциплина  али и укључивање деце у здрав начин живота кроз различите спортско-рекреативне активности.

Текст и фото: Оља Гавриловић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар