fbpx

„Male olimpijske igre” za najmlađe šabačke osnovce (GALERIJA)

Šabački list

U sportskoj hali ,,Zorka” danas su održane ,,Male olimpijske igre”. Ove godine na takmičenju su učestvovali najmlađi osnovci od prvog do trećeg razreda, ukupno 38 ekipa sa područja grada Šapca. Na tri poligona (zabavnom poligonu, poligonu spretnosti i svestranosti) nadmetalo se oko 500 učenika.

Takmičenje se realizuje u skladu sa nastavnim planom za školsku 2021/2022. godinu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a u okviru kalendara takmičenja Saveza za školski sport Srbije.

– Izuzetno mi je drago što se posle dvogodišnje pauze zbog pandemije korona virusa danas ponovo održavaju ,,Male olimpijske igre” u našem gradu. Posebno mi je zadovoljstvo što se takmičenje održava u hali sportova ,,Zorka” u kojoj je Metaloplastika osvajala evropske titule i što je ona ponovo dostupna sportistima, ali i za najmasovnija školska takmičenja. Grad Šabac se trudi da bude snažna podrška sportu i školama i da što više imamo ovakvih ili sličnih događaja. Upravo su ovakvi događaji najlepša slika koju možemo da pošaljemo iz našeg grada – rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Gradonačelnik je naglasio da je ovo i prilika da se deca kroz različite aktivnosti druže, upoznaju i podstaknu na bavljenje sportom. On je obećao da će Grad nastaviti intenzivno da radi na poboljšanju uslova u sportu „za sve naše učenike, kako u ulaganjem u sale u okviru školskih objekata, tako i na uređenju igrališta.“

(Foto: Grad Šabac)

0 komentar
0

Pročitajte još

Ostavite komentar