fbpx

„Мале олимпијске игре” за најмлађе шабачке основце (ГАЛЕРИЈА)

У спортској хали ,,Зорка” данас су одржане ,,Мале олимпијске игре”. Ове године на такмичењу су учествовали најмлађи основци од првог до трећег разреда, укупно 38 екипа са подручја града Шапца. На три полигона (забавном полигону, полигону спретности и свестраности) надметало се око 500 ученика.

Такмичење се реализује у складу са наставним планом за школску 2021/2022. годину Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а у оквиру календара такмичења Савеза за школски спорт Србије.

– Изузетно ми је драго што се после двогодишње паузе због пандемије корона вируса данас поново одржавају ,,Мале олимпијске игре” у нашем граду. Посебно ми је задовољство што се такмичење одржава у хали спортова ,,Зорка” у којој је Металопластика освајала европске титуле и што је она поново доступна спортистима, али и за најмасовнија школска такмичења. Град Шабац се труди да буде снажна подршка спорту и школама и да што више имамо оваквих или сличних догађаја. Управо су овакви догађаји најлепша слика коју можемо да пошаљемо из нашег града – рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Градоначелник је нагласио да је ово и прилика да се деца кроз различите активности друже, упознају и подстакну на бављење спортом. Он је обећао да ће Град наставити интензивно да ради на побољшању услова у спорту „за све наше ученике, како у улагањем у сале у оквиру школских објеката, тако и на уређењу игралишта.“

(Фото: Град Шабац)

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Шабац – град будућности”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар