fbpx

Капитална саобраћајница и мост на Сави отварају ново поглавље читаве западне Србије

Радови на новом мосту (Фото: В. Митрић)

Изградња ауто-пута Рума – Шабац, новог моста преко Саве и брзе саобраћајнице Шабац – Лозница представља највећу инвестицију државе за овај део Србије, прича поносно и задовољно градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Крајем марта, председник Републике Србије Александар Вучић посетио је радове на изградњи новог моста преко Саве и том приликом поручио да све што је до сада урађено, плаћено је из буџета Србије, а не на кредит.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић рекао је да је ова инвестиција вишедеценијски сан свих Шапчана.

– Увек је привилегија када председник државе долази у неки град или општину. Ми смо имали ту част да председник Републике Александар Вучић посети капиталну инвестицију за државу, и инвестицију која је од највећег значаја за грађане Шапца. Tо је нови мост преко Саве који ће спајати ауто-пут Рума – Шабац и брзу саобраћајницу од Шапца до Лознице.

Својим доласком председник је доказао да Шабац коначно има, и да ће убудуће имати партнерски однос са својом државом. Председник је приликом посете најавио да ће радови бити убрзани, и за непуних 2,5 година ћемо од Београда до Шапца стизати за мање од 40 минута – рекао је градоначелник Пајић и додао да је ово је велики подстрек граду Шапцу.

Александар Пајић (Фото: В. Митрић)

Шабачки крај има велике потенцијале, по речима др Пајића, „али нова ера развоја, не само за ову локалну самоуправу, тек следи, и то колосална, јер, уз здушну подршку државе, остварује се и оно о чему је доскора могло да се машта. Сјајни односи на релацији локална и државна власт, велико разумевање, осећај за све оно што је добро и за Шабац и, преко њега за читаву Србију, квалитети су који, у овом делу Србије, дају резултате, а на помолу су далеко већи и значајнији.

– Наша Северозападна индустријска зона јесте велика (од 600, попуњено је 125 хектара), али нема довољно компанија, нема довољно радних места, нема довољно капитала који је улаган у претходном периоду да би град Шабац имао много већи буџет од оног који има, да би могао да се развија онако како ми планирамо – прича др Пајић и додаје да ће изградња новог ауто-пута доста допринети привредном развоју Града Шапца.

Ми смо имали само једну велику компанију „Јазаки“ која запошљава преко три хиљаде наших суграђана. Том компанијом председник Вучић је показао да му је равномерни развој Србије изузетно битан. „Јазаки“ је дошао и кад Српска напредна странка није била на власти у Шапцу. Председник има огромну ширину и брине о сваком грађанину Републике Србије – истакао је Пајић.

– Дивно је кад се види колика је радост на лицима наших суграђана када се поведе прича о ауто-путу, о свему ономе што радимо, са државом, о осећају среће када се виде радови на новом мосту на Сави и како они напредују – каже градоначелник Пајић. – Ово су велика дела, не само за ове, већ и за будуће генерације. Шабац иде напред „200 на сат“ у свим областима живота и рада. Част је и понос данас бити грађанин Србије. И велико је задовољство, радост и понос бити Шапчанин. На све стране се ради и гради. Идемо напред, ради ових и будућих нараштаја нашег краја, града и наше Србије, која има вођство какво никад није имала и које брине бригу, не само о сваком крају Србије, већ о сваком становнику Србије.

На градилишту на новом мосту преко Саве свакога дана ради више од 230 радника. Радови су убрзани. Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић посетио је радове на мосту пет пута.

– Цена земљишта за наше домаћине, пољопривреднике који желе да инвестирају биће много већа изградњом ауто-пута, и сигуран сам да ће наш град постати одлична дестинација за улагање у Републици Србији. Изградњом овог ауто-пута бићемо брже повезани и са осталим градовима у окружењу, као и са Републиком Српском, Хрватском, Мађарском – рекао је Пајић.

Вучић: Држава о свему брине

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић је, приликом обиласка градилишта, објаснио да је брзи пут од Лознице до Шапца требало да се заврши до 2025. године, али ће бити завршен знатно пре – до октобра 2024. Пут Рума – Шабац биће завршен годину дана раније.

Председник Србије у посети шабачком крају (Фото: В. Митрић)

Будући ауто-пут ће, по председниковим речима, довести нове инвеститоре у индустријску зону Шапца, што ће бити велика благодет, не само за Шапчане, већ и за људе у Богатићу, Владимирцима, Коцељеви, а да не говоримо од Лозници, Крупњу, Љубовији и Малом Зворнику, целом Мачванском округу.

– Посебно желим да кажем да ово финансирамо из буџета и да смо већ, до сада, платили 40 милиона евра, без задуживања и било каквих зајмова – рекао је председник Вучић.

(Извор: Новости)

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар