Борис Савић на челу стручног штаба Мачве, повратак у Супер лигу није императив

Драгојло Лазић и Борис Савић (Фото: facebook.com/fudbalskiklubmacvasabac)

У сезони која је управо завршена фудбалери Мачве се нису резултатски прославили. Освојили су претпоследње 19 место, и после четири суперлигашке сезоне се вратили у Прву лигу. Али момци који су носили њен дрес најмање су криви, и треба се вратити сезону пре која је била резултатски слична овој. Растерани су неки фудбалери, замене нису биле адекватне и што је најгоре – никакве поуке нису извучене.

Сада „реновирано“ руководство са председником Драгојлом  Лазићем покушава да заустави даљи суноврат и предузети су први потези. У Шапцу је виђен Ранко Стојић и време ће показати да ли ће и у којој мери да се ангажује. Прича се да ће доћи у Мачву неколицина његових младих фудбалера а тренер је већ стигао.

Новог тренера Бориса Савића медијима је представио председник Лазић:

– Ништа није логичније него да клуб који жели да подмлади екипу ангажује младог и амбициозног стручњака. Желимо да наставимо  да талентоване играче из омладинске школе  уводимо  у први тим. Борис Савић, иако млад, успео је да се докаже својим радом и резултатима водећи клубове у Србији, Републици Српској и као асистент у Кини и Кипру. Пожелео бих новом тренеру много успеха и у Мачви и надамо се повратку у Суперлигу, у догледно време. У овом моменту најважније је да што пре чврсто станемо на своје ноге и припремимо се за велика искушења која нас очекују.

Ово није било ни време ни место да се проговори о финансијској ситуацији за коју чујемо да није сјајна. Чули смо шта је имао да каже тридесет трогодишњи Борис Савић један од најмлађих носилаца УЕФА профи лиценце. На малој пригодној свечаности уприличеној на стадиону Мачве Савић је не кријући емоције дао изјаву присутним новинарима:

– Изузетна ми је част да постанем шеф стручног штаба тако познатог клуба као што је Мачва . У њу сам дошао по савету пријатеља и надам се да ћу у Шапцу оставити дубок траг. У овој сезони сам неколико пута гледао Мачву и знам да чиме располажемо . Сама чињеница да ћемо уз неколицину искуснијих фудбалера на располагању имати углавном младе и перспективне играче наводи на закључак да нам предстоји велики и континуирану рад . До почетка припрема које треба да почну крајем јуна требало би да ангажујемо неколико појачања у свим линијама у тиму. Добро је што нећемо бити под притиском експресног повратка у елитни ранг такмичења.

Мачва је четири сезоне играла у Суперлиги и по многим мишљењима град величине Шапца и његов клуб заслужују да буду стални члан елитног такмичења . Али да све не буде идеално, стиже вест да је један од највећих талената Бранислав Кнежевић већ продат и питање је колико ће се још задржати у клубу? Добро је што ће Филип Пејовић и даље остаје у Мачви, сада у улози помоћног тренера. 

Младен Лазић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар