Липолист данас у знаку фестивала цвећа (ГАЛЕРИЈА)

У Липолисту под Цером данас је одржан 27. Фестивал цвећа „Руже Липолиста“, под покровитељством Града Шапца, уз подршку месне заједнице и у организацији Туристичке организације града. На овој, по многима, најмириснијој туристичко – привредној манифестацији Србије, поред 20 излагача из целе земље биo jе организован и „Цветни базар старих и уметничких заната“ на којем је 20 занатлија и хобиста представило свој рад и умеће.

Манифестација је данас отпочела химном фестивала „Руже Липолиста“, а отворио ју је градоначелник Шапца др Александар Пајић. Он је на бини у дворишту ОШ „Војвода Степа“ поздравио све присутне и пожелео им добродошлицу.

„Задовољство је отворити централни фестивал цвећа ‘Руже Липолиста’ и бити на челу Града који је покровитељ овако значајне манифестације најмириснијег села у Србији, познатог по производњи ружа. Лепо је видети да је Липолист богат понудом цвећа и да је ова манифестација окупила велики број љубитеља ових биљака“, рекао је градоначелник Пајић.

Додао је да ово није само туристичка, него пре свега привредна манифестација.

„Фестивал је прилика за све људе који се баве узгајањем цвећа да на најлепши начин промовишу и покажу то што годинама раде. У Липолисту смо видели младост и искуство, много људи који су дошли да посете штандове и погледају богат програм културно – уметничких друштава града. Град Шабац је подржао овај Фестивал и сигуран сам да ће га у година које долазе још снажније подржати. То је једна манифестација која је заживела и постала бренд Града Шапца, а сигуран сам да ће тако и остати“ истакао је градоначелник.

Посетиоци су имали прилику да уживају у вишесатном богатом културно–уметничком програму на ком су наступили КУД “Абрашевић“ и ЦОКТ „Јеврем Обреновић“. Традиционалнo су уручене награде најуспешнијим учесницима 27. фестивала цвећа „Руже Липолиста“.

(Фото: Град Шабац)

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар