Легенда српске хармонике Љубиша Павковић гостује у Шапцу

Љубиша Павковић

У четвртак, 25. маја у 19 часова, у великој сали Културног центра у Шапцу, одржаће се први догађај у оквиру „Шабачке концертне сезоне 2023.“ Публика ће имати прилику да уживо чује једног од најзначајнијих уметника народне музике, дугогодишњег шефа Великог народног оркестра Радио-телевизије Србије, хармоникаша Љубишу Павковића.

У првом делу вечери, господин Павковић ће причати о свом раду, каријери, интерпретативном стилу али и својим везама са Шапцем, док ће у другом делу дружења Љубиша Павковић одсвирати нека од својих најпознатијих народних кола. Разговор са господином Павковићем ће водити етномузиколог, др Здравко Ранисављевић, директор ансамбла народних игара и песама Србије „Коло“ из Београда.

Цео свој уметнички живот Љубиша Павковић је посветио изучавању српског и балканског фолклора, откривајући његове тајне и аутентичне музичке вредности. Добитник је више признања за свој рад. Носилац је годишње награде Радио Београда из 1991. године. Награђен је наградом “Златни беочуг” 2007. године за трајни допринос култури Београда. Ужива статус истакнутог уметника и носилац је награде за животно дело. За потребе Радио Београда, снимио је велики број најлепших песама и игара које се чувају у фонотеци ове куће као трајни снимци.

Догађај је део „Шабачке концертне сезоне 2023“ коју организује Центар за добру музику из Шапца. Генерални покровитељ концертне сезоне је град Шабац а спонзори су Елиxир Фондација и фирма СЕТ. Донатори концертне сезоне су Луси и Норм Хинман.

Улаз на концерт је бесплатан.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар