„ЛАЗИНИ ДАНИ“: Низ акредитованих предавања са актуелним темама из медицине (ГАЛЕРИЈА)

Полагањем венаца код споменика “Др Лазе К. Лазаревића” у Господар Јевремовој улици у Шапцу започет је дводневни програм 45. „Лазиних дана”. У оквиру стручног скупа организован је низ акредитованих предавања са актуелним темама из области медицинских наука.

– Овогодишњи „Лазини дани“ јесу манифестација у оквиру које смо покушали да се сетимо и лекара који су протекли из овог града, поред Лазе Лазаревића. Један део предавача ће бити родом из Шапца, људи који су постали асистенти, предавачи и доценти на факултетима широм земље и иностранства. Направићемо добар спој и показати где су нам све отишли људи и колико су успешни, изјавила је Љиљана Станимировић, председница СЛД Подружница Шабац.

Водећа стручна и културна манифестација традиционално посвећена великану српске медицине и књижевности, Шапчанину др Лази Лазаревићу, окупила је велики број лекара свих специјалности из здравствених установа Шапца и околине.

– Трудимо се да као локална самоуправа подржимо све стручне скупове који су везани за размену знања и искустава, а „Лазини дани“ и јесу баш таква манифестација. Одржавају се по 45 пут и заиста представљају скуп оних са највише знања и искуства али и младих лекара који на оваквим скуповима могу много да науче. Жеља нам је да у здравство града Шапца уложимо што више како би услуга према нашим пацијентима била што боља како би смо користили и нове технологије и процедуре у савременој медицини. Сигуран сам да ће наши здравствени радници стећи знања из нових процедура и техника која се користе у новој медицини помоћу оваквих скупова, додао је приликом обраћања присутнима др Александар Пајић, градоначелник Шапца.

Организатор “Лазиних дана” је Српско-лекарско друштво – Подружница Шабац уз покровитељство града Шапца.

Текст и Фото: Данка Ловчевић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар