Квалитет воде и ширење дистрибутивне мреже приоритети ЈКП „Водовод-Шабац“

(Фото: Град Шабац)

Руководство ЈКП „Водовод-Шабац“ организовало је презентацју пословних планова за наредни период. Тим поводом градначелник Шапца др Александар Пајић обишао је Управну зграду предузећа, извориште воде „Мали забран“, црпну станицу „Металопластика“ и Централно постројење за пречишћавање отпадних вода.

Посета градоначелника Шапца Водоводу започела је презентацијом пословних планова и визије овог јавног предузећа за предстојећи период. У плану је неколико пројеката и стратегија од којих су неке већ у изради. Ширење дистрибуцијске мреже ка сеоском подручју, један је од приоритета.

„Ово јавно предузеће у својим лабораторијама контролише биолошки и хемијски квалитет воде коју наши суграђани користе. Потенцијали изворишта и квалитет пијаће воде су одлични”, рекао је Пајић и додао да су за наредни период договорили обећано ширење како водоводне, тако и канализационе мреже.

(Фото: Град Шабац)

„На територији града Шапца ће захваљујући подршци државе, у оквиру пројекта ,,Чиста Србија“ до 2025. године канализациона мрежа бити продужена за 150 километара, и то 100 километара у приградским насељима и 50 на сеоском подручју. То је велика инвестиција државе и Град Шабац је својим пројектима успео да надокнади време које је изгубљено свих претходних година. У данашње време значај канализације је све већи јер су пред нама све захтевнији еколошки стандарди које је потребно обезбедити.

За побољшање услова живота и рада на селу, канализација је један од битнијих предуслова. Обишли смо и извориште воде ,,Мали Забран”, црпну станицу ,,Металопластика” и Централно постројење за пречишћавање отпадних вода. Област екологије веома је заступљена у агендама модерних, европских држава. Град Шабац својим односом према екологији, а пре свега према квалитету живота својих суграђана, тежи модерно уређеном граду – граду будућности ”, казао је Пајић.

Први круг контроле квалитета воде коју пију Шапчани, обавља се у специјалној лабораторији самог предузећа, поред изворишта Мали Забран. Посета Водоводу настављена је обиласком Црпне станице “Металопластика” и Постројења за пречишћавање отпадних вода.

(Фото: Град Шабац)

У шабачком Водоводу истичу да је стратегија развоја у детаљним анализама и јасно дефинисаним плановима које за крајњи циљ имају пружање што квалитетније услуге свим корисницима и становницима целе шабачке општине.

„Договорили смо се да заједнички наступимо у решавању свих визија и пословних планова које наше предузеће има. Један од првих је пројекат ,,Чиста Србија”, а акценат смо ставили и на водоснабдевање. Поред овог, које нам долази из инвестиционог плана државе, из сопствених средстава и средстава града, радићемо на ширењу водоводне мреже. Договорена је стратегија о заједничком наступању, договорили смо се да идемо једним правим путем. Почињемо са студијама, испитивањима, израдама генералних пројеката да бисмо добили комплетну слику о потреби водоснабдевања и каналисања нашег града”, рекао је в. д. директора ЈКП „Водовод Шабац” Јован Вранеш.

Славица Гајић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар