fbpx

Креативне радионице за будућу публику Народног музеја у Шапцу (ГАЛЕРИЈА / ВИДЕО)

Народни музе у Шапцу данас је угостио ученике ОШ “Јеврем Обреновић” који су имали прилику да погледају нову сталну поставку, али и да активно учествују у креативној радионици.

– Као запослени у Музеју, ми смо ђацима указали на нашу основну делатност, чиме се то бавимо. Они су имали прилику и да се упознају са самим историјатом зграде, која је проглашена за добро од изузетног културног значаја, непроцењиве вредности. Провели смо их кроз нашу нову сталну поставку и указали на најзначајније детаље, почев од праисторије па до првих деценија 21. века – рекла је Александра Јовановић, музејски саветник – етнолог.

С обзиром на ублажавање епидемилошких мера  Народни музеј у Шапцу полако се враћа некадашњој рутини и времену када су врата ове установе била отворена без ограничења.

– Изузетно ми је драго што поново можемо да угостимо све наше суграђане, овога пута ђаке ОШ „Јеврем Обреновић“. Они су, а искрено у то верујем, уколико су мало потрудимо и наша будућа публика. У оквиру посете Музеју, данас и сутра, за њих ће бити организоване креативне радионице, на којима ће моћи да изразе своје најупечатљивије импресије о сталној поставци наше установе – истакла је Мирјана Перић, која је недавно, одлуком Скупштине града, именована за директорку Народног музеја у Шапцу.

Ово је, уједно, и позив свим основним и средњим школама да посете и договоре сарадњу са Народним музејом у нашем граду, који води бригу о непроцењивом културно-историјском благоу и чува традицију Мачванског краја.

Текст и фото: Оља Гавриловић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар