fbpx

Кош клуб добио спомен-плочу посвећену Степију (ГАЛЕРИЈА)

– За мене је велика част да отворим овако важан догађај, као што је откривање спомен – плоче Миловану Степандићу Степију легенди шабачке кошарке. Ова спомен – плоча значи да се легенда не заборављају и да се у Шапцу гаји и негује култура сећања – истакао је данас, приликом свечаног откривања спомен-плоче посвећене рано преминулом шабачком спортском прегаоцу градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Према пајићевим речиме, Милован Степандић био је најбољи шабачки тренер, творац успеха овдашње кошарке, човек који је чак 38 година активно радио као тренер многих домаћих клубова. Стратег шабачког тима који је играо највиши ранг такмичења, увек победнички настројен, један од најтемпераментнијих тренера, али врхунски зналац кошарке, и посебно миљеник Шапчана.

– Увек је себе видео као тренера који прави играче, тренер стваралац више него тренер брзог резултата. Управо на терену Кош клуба, заједно са својим сарадницима, почео је да исписује историју шабачке кошарке. Ова спомен – плоча постављена је на правом месту, где ће нове генерације наставити да раде и тренирају и гаје успомену на Степија – нагласио је градоначелник Пајић.

(Фото: Град Шабац)

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар