Конституисан Привредни савет града, стратешки задатак План развоја Шапца

(Фото: Град Шабац)

Прва, конститутивна седница Привредног савета града Шапца одржана је данас у Градској кући, а на дневном реду нашло се пет тачака. Централна тема, према речима градоначелник др Александра Пајића, био је договор око усвајања стратешког документа – Плана развоја града Шапца за период 2021 – 2023. године.

– Договорили смо се да комисијски, преко радних група, помогнемо Одељењу за локални економски развој на изради тог документа. Реномирани привредници, власници компанија допринеће са својим визијама развоја града, али и својим искуствима, јер када су могли да своја предузећа начине успешним, сигуран сам да ће бити једнако успешни и у доприносу развоја наше заједнице. Град Шабац градимо као град будућности и сигуран сам да ћемо у томе успети – рекао је градоначелник Пајић.

Председница Привредног савета Миленца Срећковић истакла је да су развој града и привреде у симбиози, и да није могуће да се привреда развија без паралелног развоја града.

– Привреду града интересују сви развојни пројекти. Интересује нас улагање у школство, пре свега у младе људе зато што ми без адекватних младих, школованих кадрова не можемо да функционишемо. Такође нас интересује и развој инфраструктуре, улица, канализације, водовода, струје, јер то је нешто што је неопходно за наше пословање. Развој града повезан је са развојем привреде – рекла је Миленца Срећковић.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар