fbpx

Коњичке свечаности у пуном сјају, краљев пехар Рејсинг тиму (ГАЛЕРИЈА)

Шабачке коњичке свечаности, манифестација која представља највећи догађај галопског спорта у Србији. обележиле су притекли викенд у Шапцу. Ове, једанаесте по реду свечаности одржане су пред бројном публиком на Шабачком хиподрому, како је истакнуто у најави – месту добрих сусрета и оправдале су сва очекивања.

– Представљало ми је велико задовољство што сам уручио пехар победнику најзначајније трке – Меморијал краља Александра, која је окупила 12 најбољих тркачких грла из наше земље и региона. Шабачки хиподром добро је познато место на мапи српског галопског спорта, а Шабачке коњичке свечаности постале су један од најзначајнијих догађаја у нашем годишњем календару. Због споја лепоте и традиције, Град Шабац ће наставити да подржава ову и сличне манифестације – истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Он је данас предао победнички пехар главне Груп један трке- Меморијала краља Александра (за трогоде и старије коње на стази од 2.400 метара).у којој је тријумфовало грло Темпл Лок, власништво Рејсинг тима, са Миланом Николићем у седлу.

У суботу, првог такмичарског дана Шабачких коњичких свечаности у главној, такође Груп један трци – Шабачком дербију (за мушка и женска грла од три године на стази од 2.400 метара) победио је ждребац Мај Крафт, власништо Етемовића, са Мустафом Манавијем у седлу. Победнички пехар власнику су предали заменик градоначелника Блажа Кнежевић и председник Српског галопског савеза Андрија Јовићевић.

Током протекла два дана публика на Шабачком хиподрому могла је да гледа укупно 11 галопских трка у којима је наступило 105 расних грла, али и да ужива у богатом пратећем програму.

Фотографије: Град Шабац

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар