Комплекс базена у Шапцу посетили представници Министарства омладине и спорта (ГАЛЕРИЈА)

Државни секретар Министарства за омладину и спорт Милан Савић и помоћник министра за спорт Дарко Удовичић посетили су данас Шабац. Они су у згради Градске управе разговарали са градоначелником др Александром Пајићем, а потом су заједно обишли новоизграђени комплекс отворених базена, где су јутрос у 10 часова стигли и први купачи.

– Желим да грађанима Шапца пренесем поздраве нашег министра господина Вање Удовичића који је требао да дође данас да посети ове новоотворене базене. Нажалост из здравствених разлога, желећи да буде, пре свега здравствено и друштвено одговоран, одлучио је да сачека резултате тестирања. Ми као министарство омладине и спорта апсолутно желимо да похвалимо Управу града Шапца, градоначелника и цео његов тим на једном овако изврсном пројекту, који је коштао преко 3,3 милиона евра из сопствених средстава што нам апсолутно даје до знања да је Шабац један од градова који највише улаже у спортску и омладинску инфраструктуру, у здравље младих – рекао је државни секретар Савић и наставио:

– Као што видите овде имамо три базена који покривају све узрасне категорије, како од рекреативног тако и до професионалног бављења воденим спортовима – пливањем и ватерполом. Можемо слободно рећи не да смо задовољни, већ да ћемо град Шабац, његову спортску инфраструктуру и начин бављења младима и спортом, користити као пример добре праксе. Заиста велика похвала граду, пре свега за средства, а онда и за истрајност да нешто овако буде завршено у рекордном року на добробит свих грађана – нагласио је Савић.

Комплекс отворених базена у Шапцу, према речима градоначелника др Александра Пајића, био је један од приоритета Градске управе што показује и чињеница да су сви радови финансирани из сопственог буџета.

– Они који су најкомпетентнији да дају мишљење су представници министарства спорта и омладине. Заиста је задовољство и што је велики број грађана овде присутан, и што видимо срећна лица деца која први дан користе ове базене. Ово је прелепа слика коју шаљемо из града Шапца. Позивам грађане Шапца и све госте који долазе у наш град да посете шабачке базене, да виде и уживају у овој лепоти, коју смо, као град, направили као град за своје суграђане. Мислим да је ово добро и за Ватерполо клуб “Шабац”. Синоћ су млађе шампионске селекције овог клуба имале прилику да прве користе шабачке отворене базене – истакао је градоначелник Пајић.

СВИ ЗАДОВОЉНИ

Највеће задовољство првог дана купалишне сезоне на новосаграђеном комплексу отворених базена исказали су најмлађи.

– Мени се баш свидело зато што је бистра вода, лепа и пријатно је за купање – рекла је Теодора Стаменић

– Јако је лепо. Вода је топла, бистра, што је најбитније. Баш је за уживање – истакла је Нађа Маринковић.

– Утисци су одлични. Било је крајње време да Шабац добије један овакав базен – поручио је Матеја Бајић.

БЕЗБЕДНОСТ И РАДНО ВРЕМЕ

За безбедност купача брине се екипа од 14 спасилаца подељених у две смене.

Радно време базена је од 10 до 19 часова, а разматра се и могућност ноћног купања с обзиром да комплекс поседује рефлекторско осветљење.

Текст и фото: Оља Гавриловић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Шабац – град будућности”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар