Кључеви спортске хале „Зорка“ предати Граду

Кључеви Хале спортова “Зорка”, по потписивању уговара са АИК банком, данас су предати у руке градоначелнику Шапца др Александру Пајићу. Већ 24. децембра на чувеном Зоркином паркету наћи ће се први спортисти.

Врата Хале спортова “Зорка” поново су отворена за шабачке спортисте.

– Кључеви Спортске хале “Зорка” су у поседу града Шапца и то је заиста сјајна вест за све оне суграђане који воле спорт и који воле свој град. Са АИК банком смо данас потписали Уговор о закупу на две године, а када буде урађен купопродајни уговор и када буду исплаћене две рате од по 350 хиљада евра власништво над халом, комплетним објектом и земљиштем, биће први пут у историји града у власништву града Шапца. Ми се сви томе радујемо. Ово је у интересу шабачког спорта – истакао је др Александар Пајић, градоначелник Шапца.

Велики дан за шабачки спорт али и за евоцирање успомена.

– У првом реду враћају се разноразни филмови шта смо све проживели са свим људима из града Шапца. Желео бих да још једном, био то РК “Металопластика” или други дворански спорт, да доживи то да осети ту снагу, ту енергију коју смо ми акумулирали овде у граду а која је, практично, била есенција онога што се осећало у граду. Ова дворана буди успомене. С друге стране имамо и обавезу да када будемо после великог инвестирања и реновирања ове дворане стекли бар делимично неке услове да радимо да ће ти резултати стварно доћи на, ја бих волео, и на виши ниво него што је било некад – изјавио је прослављени спортиста Миле Исаковић, саветник градоначелника Шапца за спортску инфраструктуру.

С обзиром на тренутно стање овог спортског објекта потребна су и додатна улагања у реновирање.

– Ми ћемо уложити у наредном периоду како би овај објекат учинили доступним нашим спортистима да што пре спортски колективи, пре свега врхунског спорта, али и рекреативци, могу да уђу и несметано користе овај спортски објекат. Сигуран сам да ће то допринети квалитетнијем бављењу спортом у нашем граду, да ће спортски објекти које сваке године или градимо нове или реконструишемо, допринети да имамо све више младих људи али и све више оних којима је то постао стил живота, да се баве спортом. Велики дан за град Шабац. Сигуран сам да ово није само употребна вредност овог спортског објекта. Ово има и симболичан значај јер сви успеси, пре свега РК “Металопластика” и других дворанских спортова, везани су за Спортску халу “Зорка”. Пресрећан сам зато што смо успели да направимо овај договор, а сигуран сам да ће спортски резултати наших спортиста оправдати велика улагања града у спортску инфраструктуру – додао је градоначелник Пајић.

До децембра 2023. године, када ће бити коначна исплата, Хала спортова “Зорка” прећи ће у власништво града Шапца. До тада, по споразуму са АИК банком, сви спортисти моћи ће да користе овај објекат.

Текст и фото: Оља Гавриловић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар