Караван „Дигитална експедиција” стигао у Шабац

Шабац је данас домаћин каравана дигиталних вештина, писмености и безбедности по називом „Дигитална експедиција”, а који је покренут на иницијативу Кабинета председнице Владе Републике Србије, Ане Брнабић.

Циљ је да се грађани широм Србије упознају са кључним дигиталним вештинама 21. века, електронским услугама, електронском трговином, основама дигиталне безбедности и писмености, као и осталим погодностима које нуди дигитални простор и омогућавају нове технологије.

Караван је намењен свим грађанима, од младих који су изложени дигиталном садржају од рођења, њихових родитеља, до грађана којима су дигитални ресурси недовољно познати или доступни. Шабац је један од градова на мапи Дигиталне експедиције.

„Дигитална експедиција“ организовна је кроз партнерство са програмом „Нова писменост” који заједно реализују Америчка агенција за међународни развој УСАИД и Програм Уједињених нација за развој уз подршку Министарства за рад, трговине и телекомуникација и Канцеларија за ИТ и еУправу Републике Србије.

Текст и фото: Славица Гајић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар