fbpx

„Југокоп-Подриње“ спремно за зимску сезону на шабачким путевима

Предузеће „Југокоп-Подриње“, које располаже савременом механизацијом и опремом неопходном за изградњу, одржавање и уређење путне мреже, спремно је за предстојећу зимску сезону. У то се данас уверио и градоначелник Града Шапца др Александар Пајић који је обишао пунк Југокопа где су биле изложене машине за зимско одржавање путева.

Сва расположива механизација и људство стављени су у погон како би 320 километара путева који су у надлежности града били проходони током снежних падавина. Базу „Југокопа“ посетио је градоначленик Шапца, др Александар Пајић где се уверио у спремност и приправност предузећа.

– Град Шабац, набавио је 500 тона соли од којих је 250 већ лагеровано на пункту и 500 тона каменог агрегата. У погон су стављене све расположиве машине и то 14 камиона, два грејдера, булдожери и утоваривачи – истакао је градоначелник града Шапца др Александар Пајић.

Директор“ Југокоп-Подриње“ Бобан Јанковић каже да је од ове године уведен нови пункт у Волујцу.

– Сматрамо да је овај пункт веома важан, јер ће служба моћи правовремено да интервенише у случају снежних падавина у Поцерини – напомиње Јанковић. Он је додао и да ће Југокоп без озбира на снег, уколико температуре буду ишле у дубоки минус, реаговати превентивно.

Градоначелник Пајић је током посете овом предузећу подсетио на све послове који су рађени током лета, где је акценат био стављен, како истиче, на крчење обала и копање канала.

Заједничком сарадњом са градским службама, Зимска служба предузећа „Југокоп-Подриње“ одговориће благовремено на све предстојеће изазове везане за безбедно функционисање саобраћаја.

Текст и фото: Марија Поповић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Шабац – град будућности”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар