Јубилеј за понос: 180 година школе у Змињаку

Свечаном академијом у Основној школи ,,Јован Цвијић” у Змињаку обележена је 180 годишњица од оснивања. Прослави јубилеја присуствовале су бројне званице, а пригодан програм приредили су ученици и наставници ове образовне установе.

ОШ „Јован Цвијић“ у Змињаку основана пре 180 година, једна је од првих сто на територији Србије. Кроз 18 деценија постојања и рада, развијала се и просторно и технички. Да би се данас могла назвати савременом образовном установом, било је неопходно стално улагање, проширење капацитета самог објекта и увођење најновијих стандарда

– Значајна средства из буџета града издвајају се за образовање. Улагањем, подижемо квалитет и утичемо на побољшање услова за образовно васпитни рад у школама. Подједнако, у граду и на селу – наводи др Александар Пајић, градоначелник Шапца.

Ученици и наставно особље ОШ „Јован Цвијић“ поносни су на резултате остварене на бројним такмичењима из разних наставних области и предмета. Успеси на свим нивоима у провери знања и вештина, подстрек су да будемо још бољи и још активнији – истиче Владимир Симовић, директор школе.

Матичну школу у Змињаку са издвојеним одељењем у Петловачи, у 16 одељења похађа 270 ученика. У обе месне заједнице, настава се одвија од првог до осмог разреда.

Текст и фото: Славица Гајић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар