Јубиларна, двадесета смотра уметника крај Дрине у Прњавору (ГАЛЕРИЈА)

Jубиларна, 20. ликовна колонија „Дрина“ у организацији Дома културе „Прњавор“ уз подршку града Шапца, почела је 1. августа и трајаће до 8. августа у манастиру у Чокешина. Ове године гостују уметници, који су стекли поштовање и пажњу јавности, и који ће представљати своје ликовне радове кроз колекције и изложбе.

У раду колоније, такође, учествују и млади, талентовани уметници, при чему поједини гостују “по први пут.

„У току трајања колоније, одржаће се радионица за талентоване ученике млађих разреда ОШ „Краљ Александар Карађорђевић“ из Прњавора, где ће ученици уз помоћ искусних уметника научити нешто ново, развијати креативност и стварати своја прва уметничка дела“, казао је в. д. директора Дома културе у Прњавору Марио Максимовић.

Ликовна колонија „Дрина“ утемељена је 2002. године у викенд насељу на Дрини, када су уз помоћ мештана уметници боравили и стварали у одмаралиштима које су им они добровољно уступили. 

„Током година, због озбиљности манифестације као и повећања броја уметника заинтересованих за ликовну колонију, тако и бољих услова смештаја, уметници сада одседају у манастиру у Чокешини. Међутим, ове године, поводом јубилеја, део екипе поново ће дела стварати и на обалама реке Дрине“, истиче в. д. директора Максимовић.

За четвртак, 5. август, заказано је свечано отварање изложбе „Дрина 2019. и 2020.“, са почетком у 20 часова у галерији Дома културе у Прњавору. Биће приказано 21 уметничко дело.

(Фото: Дом културе Прњавор)

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар