fbpx

Jавни позив за решавање стамбених потреба избеглица стартује од 1. јула

(Фото: Шабачки лист)

Jавни позив за доделу помоћи за решавање стамбених потреба избеглица које живе у колективним центрима или неком другом виду колективног смештаја, формалног или неформалног, као и за угрожене избеглице у приватном смештају и бивше носиоце станарског права, а које су без трајног решења у земљи порекла или Републици Србији биће отворен од 1. јула, саопштено је из Градске управе у Шапцу.

На конкурс се могу јавити избеглице које су, услед догађаја из периода од 1991. године до 1995. године, стекле статус избеглице у Републици Србији, без обзира на њихов статус у време решавања стамбене потребе, и то:

Избеглице које живе у колективним центрима или неком другом виду колективног смештаја, формалног или неформалног и угрожене избеглице у приватном смештају и бивше носиоце станарског права, а које су без трајног решења у земљи порекла или Републици Србији, а све према утврђеним критеријумима угрожености.

Они се обавештавају да ће јавни позив за доделу помоћи за решавање стамбених потреба избеглица при куповини 5 сеоских кућа са окућницом и доделу једнократне помоћи у грађевинском и другом материјалу, у оквиру Регионалног стамбеног програма, Стамбени програм у Републици Србији, Потпројекат 9 – сеоске куће (у даљем тексту: Јавни позив), бити објављен 01.07.2021. године на огласној табли града Шапца и месних заједница града Шапца, као и на интернет презентацији града sabac.org.rs и Комесаријата за избеглице и миграције kirs.gov.rs.

Помоћ је бесповратна и одобрава се за решавање стамбених потреба избеглица које имају пријављено боравиште/пребивалиште на територији Градске општине Сурчин кроз куповину сеоске куће са окућницом у максималном износу до 1.200.000 динара и доделу једнократне помоћи (грађевински и други материјал) у максималном износу до 600.000 динара, по породичном домаћинству.

Изабрани корисник помоћи може додатно да учествује сопственим средствима у реализацији помоћи за решавање стамбених потреба у износу до 50 одсто од износа намењеног за куповину сеоске куће са окућницом (у максималном износу до 600.000 динара). Помоћ се додељује за куповину сеоске куће са окућницом која се налази на територији Републике Србије. Предметна сеоска кућа са окућницом мора бити уписана у катастру непокретности, без терета на објекту и земљишту и мора испуњавати основне услове за живот и становање.

Јавни позив ће трајати од 01.07. 2021. до 16.08.2021. године, тако да све информације у вези Јавног позива заинтересована лица могу добити путем телефона 015/364-120 или код повереника за избеглице, на адреси Градска управа града Шапца, Одељење за друштвене делатности, Шабац, Улица Господар Јевремова бр. 6, први спрат, канцеларија бр. 26.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар