fbpx

Изузетан драмски програм посвећен Исидори Секулић у Шапцу (ГАЛЕРИЈА)

Поводом 145 година од рођења српске књижевнице и чланице Српске академије науке и уметности Исидоре Секулић у порти Саборне цркве Светих апостола Петра и Павла у Шапцу вечерас је организован драмски програм „Исидорини сапутници“, чији је аутор проф. Александра Павловић, а извела га Уметничка група „Дамари“. Ово је, иначе, прва од три културне манифестације које ће бити реализоване у оквиру пројекта „Стаза поред пута“, чији је покровитељ град Шабац.

– Изузетне похвале за организацију програма, којим је кроз драмско дело оживљен лик Исидоре Секулић. Уметничка група ,,Дамари“ потрудила се да на изузетно занимљив начин обради ову тему и свим присутним гледаоцима улепша ово летње вече – истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић, који је присуствовао вечерашњем програму и у име Града честитао ауторки Павловић и извођачима – Мињи и Лени Вујовић, Огњену и Николи Ђукићу, Јовани Ђекић и балерини Тари Цветковић.

У наредном периоду Уметничка група „Дамари“ ће организовати драмски програм посвећен Јовану Дучићу и програм под називом „Знак крста“ у спомен на блаженопочившег епископа шабачког Лаврентија.

(Фотографије: Град Шабац)

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар