Изложба „Британци и Други светски рат у Југославији“ (ВИДЕО)

У Библиотеци шабачкој данас је отворена изложба „Британци и Други светски рат у Југославији“, аутора Николаса Илића, војног аташеа при амбасади Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске у Републици Србији, коју ће Шапчани моћи да виде у наредних месец дана.

Илић је српског порекла (из Книнске крајине), а изложба чији је аутор чине 140 фотографија из збирки Империјалног ратног музеја и Државног архива у Лондону, Војног музеја у Београду и приватних колекција, од којих је око 90 први пут представљено.

Поред изложених фотографија у Библиотеци шабачкој моћи ће да се виде и документи које је аутор годинама прикупљао, а који су аутентично сведочанство о блиској сарадњи британских снага са четничким и партизанским јединицама у борби против фашизма на подручју тадашње Југославије.

Погледајте и наш видео прилог.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар